Meer van Hourtin-Carcans

Op wandelafstand ligt het meer van Hourtin-Carcans. Het is het grootste zoetwatermeer van Frankrijk! Dit enorme meer profiteert van een ongerepte omgeving van natuurlijke moerassen, zandduinen en dennenbossen. Het is bij uitstek geschikt voor buitenactiviteiten zoals zeilen, zwemmen, waterskiën, windsurfen, kanoën, vissen, kitesurfen, waterfietsen, maar ook voor wandelen of fietsen over de vele paden langs het meer. Op de mooie zandstranden van het meer kan je heerlijk luieren terwijl de kinderen veilig spelen in het rustige water. 

Atlantische Oceaan

Het kleine badplaatsje Carcans-Plage met zijn prachtige zandstranden langs de Côte d’Argent, de zilveren kust, ligt op drie kilometer afstand. Het uitzicht is er fantastisch: langs de ene kant breken de golven op het strand, aan de andere kant rijst een muur van duinen. Tussen deze nog ongerepte natuur is het paradijselijk vertoeven voor zowel toeristen die rust zoeken als voor surf- en zwemliefhebbers. Enkele kilometers verderop ligt Lacanau, een populaire surfspot waar jaarlijks de beste surfers van de wereld verzamelen voor de Lacanau Pro, onderdeel van de wereldkampioenschappen surfen. 

Fiets – en wandelroutes

In de omgeving vind je tal van wandelroutes die je naar de mooiste plekken in het uitgestrekte natuurgebied leiden. Je geniet onderweg van meren, vijvers en bossen rijk aan flora en fauna. “Een wandeling tot aan L’Étang de Cousseau is een aanrader. In de zomer is het geluid van de krekels nooit ver weg.” 

La Vélodyssée

Een traject van de bekendste fietsroute van Frankrijk, la Vélodyssée, komt langs Maubuisson waardoor de B&B een frequente stopplaats is voor vele fietsers. Dit deel van la Vélodyssée, een traject van 1200 km, wordt de Véloroute de l’Atlantique genoemd. 

Ook de wandelaars die de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela lopen, komen langs Maubuisson. 

U vindt ons ook in de volgende reisgidsen:

  • Lonely planet
  • de Routard
  • de Michelin reisgids
Meer informatie op https://www.lavelodyssee.com/ 

Bordeaux

Bordeaux is absoluut een stadsbezoek waard! De binnenstad is prachtig, het is bijna een openluchtmuseum. Een groot deel van de oude binnenstad en de rivierkades zijn sinds 2007 bestempeld als werelderfgoed. Mis zeker de meest fotogenieke plek niet: de 18e eeuwse Place de la Bourse die wordt weerspiegeld in de Miroir d’Eau aan de rand van Garonne. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Cité du vin, een bijzonder museum dat volledig gewijd is aan de wijn, gelegen in een futuristisch, bouwkundig meesterwerk aan de oevers van de Garonne. 

De wijnstreek

De wereldberoemde wijnstreek Bordeaux vormt het kloppend hart van de Franse wijnbouw, de topwijnen genieten wereldfaam. De Médoc, waar het domein en de B&B gelegen zijn, is het meest gekende wijngebied van Bordeaux met wijnkastelen en wijnen als Margaux, Pauillac en Saint-Estèphe. Een bezoek aan de wijngaarden en befaamde kastelen is zeker een aanrader.